Kosten van woonhuisbeveiliging

Wilt u zeker weten dat uw huis beveiligd is tegen inbraak of dat u gealarmeerd wordt bij brand? Dan kan woonhuisbeveiliging uitkomst bieden. Er zijn verschillende manieren om uw woning te beveiligen, dus de kosten hangen volledig af van uw wensen.

Simpele beveiligingsoplossing

De kosten van woonhuisbeveiliging kunnen variëren van enkele tientallen euro’s tot vele duizenden euro’s. Een simpele oplossing om uw huis te beveiligen is bijvoorbeeld door grind rondom uw woning te leggen, zodat u het gelijk hoort als er iemand rond uw huis loopt. Een zak van duizend kilo is te koop voor zo’n €60 tot €140.

Uw huis beveiligen met een alarmsysteem

Het plaatsen van een alarmsysteem is een populaire vorm van woonhuisbeveiliging. Het alarmsysteem is aangesloten op een centrale meldkamer en u ontvangt bij een brand- of inbraakmelding direct een telefoontje van de centrale. De kosten van zo’n alarmsysteem liggen rond de €300. U kunt er bij sommige aanbieders ook voor kiezen om het systeem maandelijks af te betalen met een premie van circa €10. U kunt dit systeem desgewenst uitbreiden met een beveiligingscamera van zo’n €200.

Een bewegingssensor of goed hang- en sluitwerk

U kunt er ook voor kiezen om uw huis te beveiligen door middel van een lamp met bewegingssensor. Een eenvoudige lamp kost zo rond de €30 tot €60. Ook kunt u uw woning extra beveiligen door goed hang- en sluitwerk te installeren met een Politiekeurmerk Veilig Wonen.