Kosten van een website

Als u een bedrijf heeft, dan wilt u natuurlijk graag op het internet te vinden zijn. Een website is ten slotte is een vast onderdeel geworden van vrijwel elk bedrijf! Maar wat zijn de kosten van een nieuwe website ontwikkelen?

Het nadeel van een complexe (en dure) website

Als u een website wilt laten ontwikkelen, dan zou u kunnen kiezen voor een uitgebreide en complexe website. Ons advies is echter om dat niet te doen. Een website zal namelijk niet direct geld opleveren en wellicht zal uw bedrijf in de eerste jaren van haar bestaan iets van koers veranderen. Het is dan zonde dat uw dure website “out of date” is.

De kosten van een website laten ontwikkelen

De kosten voor het laten ontwikkelen van een website zijn onder meer afhankelijk van de applicaties (zoals een reactie- of bestelformulier) en het aantal pagina’s op de website. De kosten voor een website met een eenvoudige presentatie beginnen bij zo’n €200,- tot €1000,-. Bij complexe websites met veel applicaties, een Content Management Systeem (CMS) en veel grafische vormgeving lopen de kosten al gauw op tot in de duizenden euro’s.

De kosten van registratie en hosting

De bijkomende kosten van een website zijn de jaarlijkse registratie en hosting. Hiervoor kunt u aan ongeveer €50 tot €150 per jaar denken.

Zelf een website ontwikkelen

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om zelf een website te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van WordPress. Hier beschikt u over verschillende designs waar u zelf uw tekst en afbeeldingen kunt invoeren. In dat geval hoeft u alleen rekening te houden met de jaarlijkse registratie- en hostingkosten.

Vraag een offerte aan voor de exacte kosten

Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor het laten ontwikkelen van een (eenvoudige) website? Vraag dan een offerte aan via Websitelatenmaken.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt. Bekijk ook eens het overzicht van webdesigners per regio.