Kosten van een waterkoeler

Overweegt u een waterkoeler aan te schaffen, bijvoorbeeld voor op uw werk? Dan heeft u de keuze uit twee soorten: waterkoelers met flessen en waterkoelers die u op de waterleiding aansluit. De kosten van waterkoelers verschillen per type.

Kosten van een waterkoeler met flessen

Voor een waterkoeler die gebruik maakt van bronwater in flessen kunt u rekenen op ongeveer €120,- tot €400,- aan aanschafkosten. De precieze kosten zijn uiteraard afhankelijk van het soort waterkoeler dat u koopt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een redelijk simpele uitvoering als de waterkoeler niet in het zicht staat, of juist voor een luxe designuitvoering wanneer hij gebruikt gaat worden door klanten.

Naast de aanschafkosten dient u ook rekening te houden met de kosten voor de flessen of containers met bronwater. De prijzen variëren van ongeveer €7,50 tot €10,- per fles. Op deze flessen zit ook statiegeld, maar dit bedrag wordt meestal verrekend met een nieuwe levering flessen.

Kosten van een waterkoeler op de waterleiding

Leidingwaterkoelers zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €400,- en zijn dus in aanschaf duurder dan een waterkoelers met flessen. Dit type is echter wel goedkoper in exploitatie. Voor welk type waterkoeler u het beste kunt kiezen, hangt dan ook volledig af van uw gebruik. Als de waterkoeler intensief gebruikt gaat worden, is het op langere termijn goedkoper om een leidingwaterkoeler aan te schaffen.

Vraag offertes aan

Wilt u precies weten wat een waterkoeler u gaat kosten? Vraag dan snel en eenvoudig online offertes voor een waterkoeler aan.