Kosten van een verhuizing

Als u verhuisplannen heeft, dan bent u natuurlijk benieuwd hoeveel geld u daaraan kwijt zult zijn. De kosten van een verhuizing hangen echter van verschillende factoren af, zoals de grootte van uw inboedel, het aantal benodigde verhuizers en de afstand tussen uw oude en nieuwe woning.

De kosten van een particuliere verhuizing

Bij een particuliere verhuizing binnen Nederland bestaan de kosten uit de verhuiswagen, de kilometervergoeding en de verhuizers. De meeste verhuisbedrijven hebben twee verhuiswagens: een kleinere van 20m2 (voor appartementen) en een grotere van 50m2 (voor eengezinswoningen en vrijstaande huizen). U kunt hierbij rekenen op de volgende kosten:

Voor een kleinere verhuiswagen inclusief één verhuizer: €60-€65 per uur.
Voor een grotere verhuiswagen inclusief één verhuizer: €75-€80 per uur.
Voor een extra verhuizer: €30-€40 per uur.

De kosten van vervoer

Bij een verhuizing moet u ook rekening houden met de kilometerprijs die het verhuisbedrijf rekent. U kunt hierbij uitgaan van €0,50 tot €1,00 per kilometer, gerekend vanaf het moment dat de verhuiswagen wegrijdt bij zijn standplaats tot het moment dat hij daar terug is. Bij sommige regionale bedrijven krijgt u de eerste twintig kilometer gratis en bij landelijke bedrijven de eerste vijftig kilometer.

De kosten van eventuele liften en inpakmaterialen

Ook voor eventuele liften en inpakmaterialen moet u extra geld betalen. Een lift kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer u vanuit of naar een flat verhuist. De huur kost circa €90-€100 per dag voor een lift tot de zevende verdieping en €240-€260 voor een lift vanaf de achtste verdieping. Voor de standaard inpakmaterialen kunt u rekenen op ca. €2,50 voor een standaard verhuisdoor, €12 voor een beschermdeken en €3 voor een kleefband.

De kosten van een zakelijke verhuizing

U kunt een verhuisbedrijf ook inschakelen voor een kantoor-, project- of instellingsverhuizing. De kosten hiervan lopen erg uiteen en hangen volledig af van het bedrijf dat verhuisd wordt. Het is uiteraard goedkoper om een kantoor met slechts dertig werkplekken te verhuizen dan een volledig ziekenhuis met alle patiënten en bijbehorende apparatuur. U kunt bij een zakelijke verhuizing uitgaan van de volgende kosten:

  • Voor één verhuizer: €28-€30 per uur
  • Voor één verhuiscoördinator: €60-€65 per uur
  • Voor een grote vrachtwagen: €25-€30 per uur
  • Voor een rolkar: €60-€65 per stuk
  • Voor een rolltainer: €150-€170 per stuk

Ook hangen de kosten af van het tijdstip waarop u gaat verhuizen:

  • Op een weekdag na 17:00 uur betaalt u 150%
  • Op een zaterdag betaalt u 150%
  • Op een zondag, feestdag of ’s nachts betaalt u 200%

De kosten van een internationale verhuizing

De gemiddelde kosten voor een verhuizing naar het buitenland zijn helaas lastig te geven. De uiteindelijke prijs hangt immers af van uw bestemming (een verhuizing naar Duitsland is uiteraard goedkoper dan naar Australië) en het type vervoer (per vliegtuig is duurder dan per schip of vrachtwagen). Voor de precieze prijs kunt u dan ook het beste een offerte aanvragen.

Tips om kosten te besparen

Gaat u internationaal verhuizen en heeft u maar een kleine inboedel? Dan is een groupage-verhuizing een relatief goedkope oplossing: hierbij wordt uw inboedel samen met andere inboedels in één keer tegelijkertijd verhuisd door een verhuiswagen. U deelt zo dus de verhuiskosten samen met de andere verhuizers.
Extra verhuizers zorgen niet automatisch voor hogere verhuiskosten: met meer verhuizers gaat het laden en lossen van de verhuiswagen immers een stuk sneller, waardoor het aantal gewerkte uren juist omlaag gaat.
U hoeft niet alles uit handen te geven: door zelf spullen in- en uit te pakken of door zelf uw meubelstukken te (de-)monteren bespaart u al gauw een hoop kosten.

De precieze kosten van uw verhuizing? Vraag offertes aan!

Wilt u precies weten wat uw verhuizing gaat kosten? Vraag dan met onderstaand formulier in één keer bij 6 verhuizers een offerte op maat aan. Afhankelijk van de door u opgegeven kenmerken zoeken wij 6 verhuizers uit die het beste bij uw verhuisopdracht passen. Zij sturen u gratis en vrijblijvend een offerte op maat!