Kosten van tuinonderhoud

Wilt u dat uw tuin er het hele jaar door netjes bij ligt? Dan is regelmatig onderhoud onmisbaar, zoals snoeien, maaien, bemesten of de vijver schoonmaken. Als u zelf uw tuin niet meer wilt of kunt onderhouden, dan biedt een hovenier de uitkomst. De kosten van tuinonderhoud hangen onder meer af van de omvang van uw tuin en de manier waarop de tuin is ingericht.

Grootte en inrichting van uw tuin

Hoe groot uw tuin is, heeft uiteraard invloed op de kosten van tuinonderhoud. Het bijhouden van een klein stadstuintje vergt ten slotte een stuk minder tijd en inspanning dan het onderhoud van een grote siertuin! Ook de inrichting van uw tuin bepaalt voor een groot deel de kosten. Sierplanten hebben immers intensiever onderhoud nodig dan bestrating.

Gemiddelde kosten van tuinonderhoud

Hoewel de exacte kosten voor tuinonderhoud per hovenier kunnen verschillen, liggen de kosten gemiddeld tussen de €25 en €60 per uur. Indien u een hoveniersploeg inschakelt voor een grote voorjaarsbeurt van één dag, dan kunt u rekenen op een bedrag van ca. €800 tot €1000 (inclusief reistijd, groenafval, bemesting en machinegebruik).

Tips om kosten te besparen:

  • Bij sommige hoveniers is het mogelijk om een leerling of stagiair hovenier in te schakelen voor tuinonderhoud. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, want een leerling kost ca. €20 per uur terwijl een volwaardig hovenier zo’n €60 kan kosten.
  • Voer zelf de voorbereidende werkzaamheden uit, zoals het weghalen van dode planten.
  • Breng zelf (gratis) uw tuinafval weg naar de milieustraat in uw stad.

De exacte kosten van tuinonderhoud

Wilt u de kosten weten voor het onderhouden van uw tuin? Zoek dan via WelkeHovenier.nl de beste hoveniers in uw regio en vraag een offerte aan voor de precieze prijs.