Kosten van tuinaanleg

De kosten voor tuinaanleg hangen niet alleen af van de omvang van uw tuin, maar ook van de wensen die u heeft voor uw toekomstige tuin. Zo is gras goedkoper dan straatwerk en natuursteen weer duurder dan beton. En als u kiest voor andere extra’s, zoals een vijver of erfafscheiding, dan vallen de kosten nog een stukje hoger uit. Een duidelijk kostenplaatje is dus lastig te geven en verschilt per situatie, maar wij geven u graag een globale indicatie.

Kosten voor tuinaanleg

Gemiddeld liggen de kosten voor tuinaanleg tussen de €80 en €250 per vierkante meter. Het exacte tarief hangt af van de grootte van uw tuin en de manier waarop u uw tuin wilt inrichten.

  • Voor een eenvoudige achtertuin (met een combinatie van betontegels en beplanting) liggen de kosten rond de €80 tot €90 per vierkante meter.
  • Voor een gemiddelde achtertuin (met een combinatie van betontegels, een gazon met beplanting, bomen en een buxushaag) liggen de kosten rond de €100 tot €125 per vierkante meter.
  • Voor een luxe achtertuin (met een combinatie van betontegels, luxe tegels, bomen, beplanting en een vijver) liggen de kosten rond de €180 tot €215 per vierkante meter.

Bovenstaande kosten zijn gebaseerd op een reguliere achtertuin van een tussenwoning met een grootte van 35m2. Hoe groter uw tuin is, hoe lager de kosten per vierkante meter overigens zullen bedragen.

Kosten voor gedeeltelijke tuinaanleg

Wilt u slechts een deel van de tuin laten aanleggen? Dan kunt u rekenen op de volgende kosten:

  • Gras: €5 tot €10 per m2
  • Beplanting: €12 tot €28 per m2
  • Straatwerk: €80 tot €150 per m2

Tips om kosten te besparen

Voer zelf alvast de voorbereidende werkzaamheden uit zoals het weghalen van oude beplanting.
Breng zelf uw oude tuinafval (gratis) weg naar de Milieustraat.

De exacte kosten van tuinaanleg

Wilt u weten op welke kosten u kunt rekenen voor het aanleggen van uw tuin? Vraag dan eenvoudig offertes aan via Tuinlatenaanleggen.nl of zoek een hovenier in uw regio via WelkeHovenier.nl.