Kosten van een serre

Het uitbreiden van uw woning met een serre is een behoorlijke investering. De kosten van een serre hangen voor een groot deel af van de keuzes die u maakt, bijvoorbeeld op het gebied van materiaal, glas en vloer.

Welk materiaal kiest u?

Bij het laten plaatsen van een serre heeft u de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is hierbij de voordeligste keuze, maar u kunt ook kiezen voor hout of aluminium. Hout heeft een hogere isolatiewaarde, maar vraagt om regelmatig onderhoud. Aluminium heeft daarentegen een wat lagere isolatiewaarde, maar is zo goed als onderhoudsvrij. Bij de materiaalkeuze is het dus verstandig om niet alleen rekening te houden met de aanschafprijs, maar ook met de kosten op langere termijn.

Wat voor type glas en vloer kiest u?

U kunt uw serre voorzien van verschillende soorten glas, elk met een eigen prijskaartje. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het goedkope maar slecht isolerende enkel glas, of voor het duurdere dubbel glas, hoogrendementsglas of zonwerend glas. De kosten van een serre hangen daarnaast af van het type vloer waar u voor kiest: neemt u relatief goedkoop zeil of voorziet u de serre van duur parket?

De gemiddelde kosten van een serre

Gemiddeld kost een basisserre met standaard afmetingen ongeveer €10.000 tot €15.000. Als u kiest voor een wat luxere uitvoering, dan kunt u rekenen op kosten van circa €20.000 tot €29.000.

Vraag offertes aan

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een serre in uw situatie? Vul dan onderstaand formulier van MultiOfferte.nl in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes op maat!