Kosten van een schuifpui

Het plaatsen van een schuifpui is vaak een flinke investering, maar wel eentje die zich op langere termijn zeker terugverdient. Zo neemt de lichtinval in uw woning aanzienlijk toe, wordt de tuin een verlengstuk van uw kamer en verhoogt u de waarde van uw woning. De kosten van een schuifpui hangen van verschillende factoren af, zoals het soort materiaal en een eventueel benodigde vergunning.

Welk materiaal kiest u?

Afhankelijk van uw budget en wensen qua onderhoud kunt u kiezen voor een kunststof, houten of aluminium schuifpui. Kunststof is vaak iets duurder, maar heeft een lange levensduur en is zeer onderhoudsarm. (Hard)hout heeft een hoge isolatiewaarde en klassieke uitstraling, maar vraagt om regelmatig onderhoud en dient elke 5 tot 8 jaar geschilderd te worden. Aluminium heeft daarentegen een wat lagere isolatiewaarde, maar is zo goed als onderhoudsvrij. Bij de materiaalkeuze is het dus verstandig om niet alleen rekening te houden met de aanschafprijs, maar ook met de kosten op langere termijn.

Schuiven, draaien of kiepen

Ook andere keuzes die u maakt zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Moeten alle delen opzij kunnen schuiven, of slechts één deel? Wilt u dat de ramen ook open kunnen kiepen, of wilt u juist een scharnier zodat u een deel als een deur open kunt draaien? En wilt u misschien de mogelijkheid hebben om de pui op een kier te zetten? Voor de verschillende mogelijkheden gelden uiteraard verschillende prijzen.

Heeft u een vergunning nodig?

Voor een schuifpui aan de voorgevel heeft u altijd een vergunning nodig. Voor de zij- of achtergevel is een vergunning niet nodig, mits u zich houdt aan bepaalde regels omtrent brandveiligheid, kwaliteit, het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen en veiligheidseisen rondom de bouw zelf. De kosten voor een eventuele vergunning verschillen per gemeente.

De kosten van een schuifpui

De gemiddelde kosten van een schuifpui hebben wij per materiaalsoort voor u op een rij gezet.

Kunststof schuifpui:

  • 2-delig: tussen de €780 en €3.250
  • 3-delig: tussen de €2.600 en €3.800
  • 4-delig: tussen de €5.300 en €7.400

Houten schuifpui:

  • 2-delig: tussen de €1.300 en €1.890
  • 4-delig: tussen de €2.150 en €3.050

Aluminium schuifpui:

  • 2-delig: tussen de €1.000 en €2.000
  • 4-delig: tussen de €2.000 en €4.000

Een hogere isolatiewaarde van het glas brengt uiteraard hogere kosten mee, waarbij u kunt denken aan € 70,- per m2. Roosters kosten ongeveer € 60,- tot € 100,- per schuifpuideel. Voor het plaatsen van de schuifpui kunt u rekenen op ongeveer €1.000 tot €4.500 en voor het eventueel uitbreken van de muur op circa €2.000 tot €5.000.

Vraag offertes aan

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een schuifpui in uw situatie? Vul dan onderstaand formulier van MultiOfferte.nl in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat!