Kosten van een portretfotograaf

Of u nu een mooie foto cadeau wilt geven aan uw partner, een portretfoto nodig hebt voor uw bedrijf of u gaat inschrijven bij een castingbureau: een portretfotograaf kan professionele foto’s van u maken voor verschillende doeleinden. De kosten voor het inschakelen van een portretfotograaf hangen af van hoe lang de fotoshoot duurt, hoe ver hij of zij moet reizen en wat er allemaal bij de eindprijs inbegrepen zit.

Gemiddelde kosten van een portretfotograaf

Een fotoshoot van één uur voor twee personen inclusief vijf afdrukken kost gemiddeld zo’n €130 tot €180. U kunt er echter ook voor kiezen om de portretfotograaf alleen voor de fotografie in te schakelen, en de foto’s vervolgens zelf af te drukken. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt kiezen waar (en dus voor welk tarief) u de foto’s laat afdrukken en voor welk formaat u kiest. Een fotoshoot van een uur voor twee personen met slechts één afdruk kost gemiddeld €75.

Extra kosten

Indien u de fotoshoot uitbreidt met professionele visagie kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €20 tot €30. Wilt u een fotoshoot buiten de studio houden, bijvoorbeeld in het bos? Dan dient u rekening te houden met extra reiskosten á €0,35 per kilometer. De kosten van een fotoshoot buiten de studio zijn vrijwel altijd hoger dan in de studio, omdat de portretfotograaf hiervoor moet reizen en zijn/haar spullen mee moet nemen.

Vraag een offerte aan voor de exacte kosten

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een portretfotograaf? Vraag dan via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend offertes aan bij fotografen uit uw regio.