De kosten van een nieuw pannendak

Zijn uw dakpannen aan vervanging toe en moet er een nieuw pannendak aangelegd worden? Dan wilt u natuurlijk weten op wat voor kosten u kunt rekenen. De kosten hangen onder andere af van het materiaal en de grootte van de dakpannen, het uurtarief van de dakdekker en de moeilijkheidsgraad van uw dak.

De kosten van dakpannen

Een eenvoudige dakpan is al vanaf ongeveer €1,- per stuk verkrijgbaar. U heeft hierbij de keuze uit twee soorten dakpannen, waarbij de betondakpan vaak goedkoper is dan de keramische dakpan.

Het tarief van een dakdekker

Wilt u uw pannendak laten plaatsen door een dakdekker? Houd dan rekening met een bedrag tussen de €90 en €110 per vierkante meter. Het is een aardige investering, maar dan kunt u er weer zo’n dertig jaar tegenaan (mits het dak uiteraard goed gelegd en onderhouden wordt). De kosten van een pannendak hangen overigens ook af van de moeilijkheidsgraad van uw dak: een dak met weinig onderbrekingen, zoals een dakkapel of schoorsteen, kunnen een stuk sneller worden bedekt waardoor u minder arbeidskosten betaalt.

Kosten van een steiger en andere materialen

Naast de kosten van de dakpannen dient u ook rekening te houden met andere bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor de huur van een steiger of voor het gebruik van andere (hulp)materialen. Zo kost het ongeveer €50 tot €75 per week om een steiger te huren. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan een golfplaat van ongeveer €15 tot €20 per stuk of een schuimprofiel van circa €1,00 tot €1,50 per stuk.

Tip om kosten te besparen

Als u in een rijtjeshuis woont, is de kans groot dat uw buren het pannendak ook willen vervangen. Het kan dan lonen om samen op zoek te gaan naar een dakdekker, zodat u kunt profiteren van scherpere prijzen en/of korting!

Vraag offertes aan

Wilt u weten wat de exacte kosten zijn van dakpannen en het aanleggen van een pannandak? Met onderstaand formulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aan.