Kosten van het onderhoud van een cv-ketel

Als uw CV ketel stuk gaat kunnen de reparatiekosten flink oplopen, vooral als er dure onderdelen van de ketel vervangen moeten worden. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen! Daarom is het verstandig om regelmatig CV ketel onderhoud te laten plegen, zodat u voorkomt dat er onderdelen verroesten of slijten. U kunt hierbij kiezen voor een onderhoudscontract of voor een leasecontract.

Onderhoudscontract

De kosten van CV ketel onderhoud verschillen per leverancier en per type ketel. Indien u een onderhoudscontract afsluit, kunt u rekenen op kosten van ongeveer €5 tot €12 per maand. Hiermee wordt uw CV ketel periodiek onderhouden en kunt u 24 uur per dag bellen in het geval van storing. Voordat het onderhoudscontract ingaat, komt een installateur meestal uw CV ketel inspecteren. Hiervoor worden eenmalige kosten van circa €40 tot €50 gerekend.

CV ketel leasen

U kunt er ook voor kiezen om een CV ketel te leasen. Op deze manier hoeft u niet in één keer een hoog bedrag te betalen voor de aanschaf van een CV ketel, maar betaalt u over de afgesproken periode een bepaald maandbedrag. Het grote voordeel van leasen is dat de onderhoudskosten zijn inbegrepen in het maandbedrag. De gemiddelde kosten voor leasen liggen tussen de €25 en €40 per maand.

Vraag meerdere offertes aan

Wilt u weten wat de exacte kosten voor CV ketel onderhoud zijn in uw situatie? Vraag dan via het onderstaande formulier eenvoudig offertes aan via MultiOfferte.nl. In het formulier kunt u eenmalig uw opdracht beschrijven, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt.