Kosten van een koerier

Wilt u een pakket met spoed laten bezorgen of heeft u een bepaalde vracht die met zorg moet worden behandeld? Dan kunt u een koerier inschakelen voor de bezorging. De kosten van een koerier hangen van twee zaken af: de vrachtkosten (i.v.m. de zwaarte van de vracht) en de kilometerprijs voor de transportwagen.

De vrachtkosten van een koerier

De meeste koeriers rekenen vrachtkosten bij hun bezorgservice. U kunt hierbij ongeveer van de volgende kosten (excl. btw) uit gaan voor ophalen en bezorgen binnen Nederland:

  • Tot 50 kilogram: €6,- tot €10,-
  • 50 tot 100 kilogram: €10,- tot €14,-
  • Meer dan 100 kilogram: prijs vaak op aanvraag
  • Palletvervoer: €5,- tot €10,- per pallet

De kilometerprijs van een koerier

Naast de vrachtkosten rekent een koerier bepaalde kosten per kilometer. Meestal liggen de kosten per kilometer rond de €0,45 tot €0,50 voor een transportwagen, eventueel i.c.m. een aanhangwagen. Zowel de heen- als de terugreis moeten worden betaald.

Voorbeeld van de kosten

Om een voorbeeld te geven van de kosten die u kunt verwachten bij een koerier: stel dat u een vracht van 75 kilogram wilt laten vervoeren over een afstand van 200 kilometer, dan kunt u rekenen op ongeveer €100,- exclusief btw (namelijk: €0,45 x 200 kilometer + een toeslag van €10,- voor de vrachtkosten).

Extra toeslagen

Wilt u ’s nachts, in het weekend of tijdens een feestdag een koerier inschakelen? Dan dient u rekening te houden met een extra toeslag die wordt gerekend. Ook kunnen er extra toeslagen worden gerekend voor het laden en lossen, bijvoorbeeld €5,- per kwartier.

Zoekt u een koerier om een bepaalde vracht te laten leveren of bezorgen? Vind dan eenvoudig een koerier via Koerier.nl!