Kosten van een huisstijl

De huisstijl van uw bedrijf is voor klanten en relaties vaak de eerste kennismaking met uw organisatie. Uw logo, de typografie en het kleurgebruik: het zijn slechts enkele factoren die samen de uitstraling van uw bedrijf bepalen. Als u eenmaal een huisstijl heeft laten ontwerpen, wilt u deze natuurlijk toepassen op al uw drukwerk. Maar hoe duur is het nu precies om een huisstijl te laten drukken?

De kosten van een huisstijl laten drukken

Waarschijnlijk wilt u uw huisstijl laten drukken op briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. U hoeft niet voor elk onderdeel een losse opdracht te plaatsen, want bij de meeste drukkers kunt u een compleet huisstijlpakket laten drukken. De kosten verschillen uiteraard per drukker en per grootte van het pakket, maar wij geven u graag twee voorbeelden om toch een idee van de kosten te krijgen:

  • Voor een pakket met 1000x briefpapier, 500x enveloppen en 200x visitekaartjes betaalt u ongeveer €300,- tot €400,- inclusief btw.
  • Voor een uitgebreider pakket met 2500x briefpapier, 2500x vervolgpapier, 2500x enveloppen en 500x visitekaartjes betaalt u ongeveer €600,- tot €700,- inclusief btw.

Een uitgebreid huisstijlpakket is voordeliger

Hoe groter de oplage is die u bestelt, hoe lager de prijs per eenheid komt te liggen. Als u in de toekomst veel gebruik verwacht te maken van briefpapier, enveloppen en visitekaartjes kan het dus voordeliger zijn om direct een uitgebreider pakket te bestellen.