Kosten van HR++ glas

HR++ glas is iets duurder dan gewoon dubbel glas, maar dit verschil verdient u binnen enkele jaren weer terug door aanzienlijk lagere energiekosten. De kosten van HR++ glas zijn echter wel relatief hoog en hangen van diverse factoren af, zoals de grootte van uw ramen en het uurtarief van de glaszetter.

De kosten van HR++ glas

De gemiddelde aanschafkosten van HR++ glas liggen tussen de €50 en €100 per vierkante meter. De plaatsingskosten liggen tussen de €40 en €70 per m2. Het is dus een aardige investering, maar met HR++ glas bespaart u al gauw honderden euro’s per jaar aan energiekosten. Zo heeft u uw investering dus binnen enkele jaren al terugverdiend.

Grote ramen zijn voordeliger

Het is voordeliger om grote ramen te voorzien van HR++ glas dan kleine ramen. De glaszetter moet immers het kleine formaat uit een groot stuk glas snijden, waardoor het resterende glas niet meer te gebruiken is. U betaalt hier echter wel voor.

Tips om kosten te besparen

Hoe groter uw bestelling HR++ glas is, hoe lager de kosten per vierkante meter liggen. Kortom: als u samen met uw buren besluit om de ruiten te laten vervangen, kan dat flink schelen in de prijs!
Laat uw budget het niet toe om overal HR++ glas te plaatsen? Plaats het dan alleen in de ruimtes die u het meest verwarmt, zoals de woonkamer.

Vraag offertes aan

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van HR++ glas? Vraag dan via onderstaand formulier eenvoudig een offerte aan bij meerdere bedrijven.