Kosten van de hosting van een website

De hosting van een website zorgt ervoor dat uw website ook daadwerkelijk op internet te zien is. Kortom: een onmisbare eerste stap naar online zichtbaarheid! Aan welke kosten kunt u denken voor de hosting van een website?

Prijs afhankelijk van serverruimte en traffic

De kosten van website hosting zijn onder meer afhankelijk van de hoeveelheid data dat u op de server wilt plaatsen (= de benodigde serverruimte) en hoe vaak deze data worden opgevraagd (= traffic). Ter verduidelijking kunnen we de vergelijking met een auto maken: de serverruimte is de auto waardoor u kunt autorijden en de traffic is het aantal kilometers dat u rijdt.

De kosten van website hosting

De kosten van website hosting kunnen dus erg verschillen en zijn afhankelijk van uw wensen met betrekking tot serverruimte en traffic. Daarom maken we in dit geval een kostenplaatje voor een eenvoudige tot gemiddeld complexe website ter illustratie. In dit geval draait uw server waarschijnlijk op een Windows- of Linux-besturing, ondersteunt uw website scripts als PHP & MySQL en beschikt u over een eigen e-mail (bijvoorbeeld info@kostenvan.nl). Als u hierbij ook gebruik wilt maken van een telefonische helpdesk, mochten er problemen zijn, dan kunt u op website hosting kosten rekenen van €50 tot €150 per jaar.

Vraag een offerte aan

Voor de exacte kosten van website hosting kunt u het beste een offerte opvragen via Websiteslatenmaken.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt.