Kosten van gevelreiniging

De kosten van gevelreiniging hangen voor een groot deel af van het soort vuil dat verwijderd moet worden. Hoe viezer uw gevel is, hoe duurder het reinigen ervan wordt. De kosten van gevelreiniging verschillen dan ook per reinigingswijze: zandstralen, chemisch reinigen, hogedrukreinigen of stomen.

Kosten van gevelreiniging

Vrijwel altijd worden de kosten van gevelreiniging berekend per vierkante meter. De kosten per reinigingswijze zijn: Zandstralen: €10 tot €15 Chemisch renigen: €7 tot €15 Hogedrukreinigen: €4,50 tot €7 Stomen: €4 tot €7

Impregneren

Wanneer u de gevel laat impregneren zal de prijs per vierkante meter oplopen. Een groot voordeel van het impregneren is wel dat de gevel er langer mooi uit ziet. In de kosten van de gevelreiniging zitten ook de kosten voor het zetten van de steiger, de voorrijkosten, de materialen, de schoonmaak en het uurloon van de gevelspecialist verwerkt.

Tips om kosten te besparen

De kosten van gevelreiniging liggen lager wanneer u de gevel niet laat impregneren. Het is ook voordeliger om de gevel met meerdere buren/huizen tegelijk te laten reinigen. Vaste kosten worden op die manier namelijk over een groter aantal vierkante meters verspreidt.

Vraag offertes aan

Vraag eenvoudig bij meerdere gevelspecialisten offertes voor gevelreiniging aan zodat u tot een goed onderbouwde keuze kan komen.