Kosten van drukwerk

De kosten van drukwerk hangen van verschillende factoren af. Uiteraard verschillen de kosten per drager dat u wilt laten bedrukken, zoals briefpapier, visitekaartjes of promotiemateriaal (flyers, brochures en posters). De kosten hangen daarnaast af van het formaat, de oplage, het kleurgebruik en de dikte van het papier.

Digitaal vs offset drukken

Voor al het drukwerk geldt over het algemeen de regel: hoe groter de oplage, hoe lager de kosten per stuk worden. Relatief kleine oplages (tot 1000 stuks) kunt u het beste kiezen voor digitaal drukken, omdat hierbij lagere opstartkosten worden berekend. Bij een grotere oplage is het juist interessanter om voor off-set drukken te kiezen. Hierbij liggen de instelkosten namelijk hoger.

De kosten van briefpapier

Als u briefpapier wilt laten drukken voor uw bedrijf, dan hangen de kosten voor het drukwerk af van de verschillende keuzes die u maakt op het gebied van bijvoorbeeld formaat, kleuren en papiersoort. Voor een oplage van 1000 stuks briefpapier in A4-formaat, full colour bedrukt op 90 grams wit papier, beginnen de prijzen vanaf ongeveer €30,-.

De kosten van visitekaartjes

Visitekaartjes worden meestal gedrukt in het standaardformaat 55 x 85 mm. Als u kiest voor een full colour bedrukking van de voorzijde op 250 grams glanzend papier, dan beginnen de prijzen bij €32,- voor 100 stuks.

De kosten van promotiemateriaal

Als u promotiemateriaal wilt laten drukken voor uw bedrijf, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen uit flyers, brochures of posters. Elke drager heeft zo zijn eigen prijskaartje.

  • Voor een A3 flyer die zowel op de voor- als achterzijde full colour bedrukt is op 135 grams glanzend papier, beginnen de prijzen bij €20,- voor 25 stuks.
  • Voor een A4 brochure van 8 pagina’s die zowel op de voor- als achterzijde full colour bedrukt is op 135 grams papier, betaalt u minstens €200,- voor 1000 stuks.
  • Voor een poster op A0-formaat in full colour op 135 grams glanzend papier, beginnen de prijzen vanaf ongeveer €13,- per stuk.

Vraag offertes aan voor de kosten van drukwerk

Bent u benieuwd naar de exacte kosten drukwerk? Beschrijf dan eenmalig uw opdracht via onderstaand formulier en ontvang meerdere offertes op maat.