Kosten van een dakkapel

Heeft u een lage en donkere zolder waar u op dit moment niet zoveel mee kan? Met een dakkapel tovert u de zolder om tot een riante verdieping vol licht en ruimte. Maar wat zijn nu precies de kosten van een dakkapel? De kosten zijn niet alleen afhankelijk van de afmetingen, maar ook van een eventuele vergunning en de keuzes die u maakt met betrekking tot het materiaal en extra opties.

De kosten van een houten of kunststof dakkapel

Een standaard dakkapel is 150 centimeter hoog en 250 centimeter hoog, maar uiteraard zijn er ook dakkapellen verkrijgbaar in kleinere en grotere maten. U kunt hierbij kiezen voor twee materialen, die ieder een eigen prijskaartje hebben: hout of kunststof. Een standaard houten dakkapel met een plat dak is de goedkoopste keuze en is vanaf circa €2800 verkrijgbaar. Een kunststof dakkapel in dezelfde uitvoering is verkrijgbaar vanaf ongeveer €3400. Deze prijzen zijn inclusief BTW en montagekosten. Wilt u een schuin dak? Dan zullen de kosten wat hoger uitvallen.

De kosten van een nokverhoging

Om extra veel ruimte te creëren op zolder kunt u ook kiezen voor een nokverhoging, waarbij het dak als het ware opgetild wordt en uw zolder over de hele lengte wordt verhoogd. De kosten voor een nokverhoging hangen er onder meer vanaf of u voor een eenzijdige of tweezijdige verhoging kiest. Een eenzijdige nokverhoging van vijf meter breed is vanaf circa €7000 verkrijgbaar. Een tweezijdige verhoging met dezelfde afmetingen is vanaf ongeveer €12.000 verkrijgbaar (incl. BTW en montage).

De kosten van een vergunning

Als u een dakkapel laat plaatsen kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Iedere gemeente hanteert hierin zijn eigen prijs, omdat er geen landelijk tarief bestaat. U kunt ervan uitgaan dat de kosten ongeveer €200 tot €700 bedragen. Voor het precieze bedrag kunt u uiteraard het beste contact opnemen met uw eigen gemeente.

De kosten van extra opties

Bij het plaatsen van een dakkapel kunt u voor verschillende extra opties kiezen. Zo kost een ventilatierooster €60 tot €80, een insectenhor €75 tot €100 en een doorsnee rolluik/screen €400 tot €600.

Tips om kosten te besparen
Laat u een verhoogde nok plaatsen? Vraag dan of de nok casco opgeleverd kan worden. De dakkapelspecialist verzorgt dan alleen de constructie en de buitenkant, maar u kunt zelf de binnenkant verder afwerken. En dat scheelt weer in de kosten!
Informeer bij uw buren of zij ook een dakkapel willen. Als u dit samen door hetzelfde bedrijf laat uitvoeren, kan dit u namelijk flinke korting opleveren!
Onderhandel gerust over de prijs en geef aan dat u meerdere offertes hebt aangevraagd. Met een beetje geluk kunt u zo wel 10% van de totaalprijs afkrijgen!

De exacte kosten van een dakkapel

Wilt u meer weten over het laten plaatsen van een dakkapel? Kijk dan op Dakkapellen-Gids.nl of WelkeDakkapel.nl. De exacte kosten van een dakkapel kunt u eenvoudig opvragen via onderstaand formulier van MultiOfferte.nl. In het formulier geeft u een omschrijving van uw opdracht, waarna u van meerdere bedrijven een offerte op maat ontvangt.