Kosten van een cv-ketel

De kosten van een CV ketel hangen grotendeels af van het type ketel dat u kiest: een VR of HR ketel in een solo- of combi-uitvoering? Vaak komen daar nog de installatiekosten bij, tenzij u uiteraard handig genoeg bent om het zelf te doen.

Soorten CV ketels

De goedkoopste CV ketel is de VR ketel. Dit type ketel heeft echter een relatief laag rendement, dus de meeste mensen kiezen voor een HR ketel. De energiezuinige HR ketel is beter voor het milieu en zorgt op langere termijn voor lagere energiekosten. De aanschafprijs ligt dan ook hoger dan bij een VR ketel, maar dit verdient zichzelf uiteindelijk weer terug!

De kosten van een CV ketel

De kosten van een losse HR combi ketel liggen tussen de €750 en €1500 en van een HR solo ketel tussen de €800 en €3000. Een VR combi of solo ketel kost ongeveer €800 tot €1200. Hierbij kunt u rekenen op ongeveer €600 tot €1000 installatiekosten. Voor een compleet nieuwe CV ketel inclusief installatie kunt u dus rekenen op kosten van ca. €1400 tot €4000. Hierbij wordt uw oude ketel verwijderd, de nieuwe ketel geïnstalleerd, al het benodigde leidingwerk uitgevoerd en ontvangt u twee jaar fabrieksgarantie.

CV ketel leasen

Een CV ketel kopen is echter niet de enige optie: steeds meer mensen kiezen ervoor om een CV ketel te leasen. Op deze manier hoeft u niet in één keer een hoog bedrag te betalen en betaalt u over de afgesproken periode een bepaald maandbedrag. De gemiddelde kosten voor leasen liggen tussen de €25 en €40 per maand. U kunt een leasecontract afsluiten voor bijvoorbeeld vijf jaar, maar langer of korter is ook mogelijk.

Vraag offertes aan voor de exacte prijs

Heeft u een nieuwe CV ketel nodig en wilt u weten wat dit gaat kosten? De exacte kosten voor een nieuwe CV ketel kunt u opvragen via MultiOfferte.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt. Vraag hieronder offertes voor uw nieuwe CV ketel aan