Kosten van een banner ontwerpen

Een banner wordt (online) gebruikt om extra aandacht te vragen voor uw product of dienst. Om zoveel mogelijk rendement uit uw banner te halen, is een goed ontwerp onmisbaar. De kosten van een banner ontwerpen verschillen per format en afmetingen.

Verschillende formats

Een banner wordt gemaakt in verschillende ‘formats’:

  • GIF: een bewegend plaatje
  • HTML: een kleine ‘mini-website’
  • Flash: een soort filmpje

GIF-banners zijn het eenvoudigst te maken, maar bieden minder mogelijkheden en zijn daarom het goedkoopst. Het laten ontwerpen van een flash-banner neemt meer tijd in beslag en is duurder. Een HTML-banner zit daar qua prijsstelling tussenin.

De kosten van een banner ontwerpen

De kosten van een banner zijn bovendien afhankelijk van de afmetingen. Er bestaan verschillende standaardafmetingen: 120×60, 234×60, 120×600 en 468×60 pixels. Vaak kunt u bij een bedrijf een set banners kopen en krijgt u meerdere formaten aangeleverd. De kosten voor een banner ontwerpen in GIF-formaat liggen tussen €100 en €200 euro per setje. Voor flash-banners betaalt u al snel €200 tot €300 per setje. De kosten van een HTML-banner bevinden zich hier tussenin.

Hoe gekker, hoe duurder

Uiteraard kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. U kunt namelijk ook bijzondere banners laten ontwerpen met scripts, muziek, film etc. De kosten voor dergelijke banners lopen uiteraard al gauw op.

Vraag een offerte aan voor de exacte kosten

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een banner ontwerpen? Vraag dan een offerte aan via Websiteslatenmaken.nl. Daar beschrijft u eenmalig uw opdracht, waarna u meerdere offertes op maat ontvangt.