Kosten van een aanbouw

De totale kosten voor een aanbouw lopen al snel op tot boven de €20.000. Een flinke investering dus! De precieze prijs hangt af van de keuzes die u maakt m.b.t. bijvoorbeeld de afmetingen, eventuele heipalen en de afwerking.

De gemiddelde kosten van een aanbouw

De kosten van een aanbouw kunnen gebaseerd zijn op vierkante of kubieke meters. Zo betaalt u voor een casco aanbouw €1.000 tot €2.000 per vierkante meter of €350 tot €600 per kubieke meter. Ook andere zaken hebben invloed op de kosten van een aanbouw, zoals heipalen en de afwerking:

Heipalen:

  • €400 tot €1.000 per stuk
  • Plus enkele honderden euro’s voorrijkosten

Afwerking:

  • Schilderen/stuken: €15 tot €20 per uur
  • Elektra: €250 tot €750
  • Radiatoren: €500 tot €2.000
  • Raamwerk (zoals schuifpuien): €780 tot €7.500

Voor een aanbouw dieper dan 2,50 meter moet u bovendien een vergunning aanvragen, waarvoor u meestal zo’n 2% tot 5% van de totale bouwkosten exclusief BTW aan leges moet betalen. Deze percentages verschillen overigens per gemeente en per jaar. Wilt u een architectonisch geheel? Dan ontwerp een architect uw uitbouw voor ongeveer €1.500.

Tips om kosten te besparen

Voor een aanbouw tot 2,5 meter diep heeft u geen vergunning nodig. Hiermee spaart u dus aardig wat kosten uit! Ook zijn er aannemers die u zelf de materialen laten kopen, waardoor u dus zelf invloed kunt uitoefenen op de materiaalkosten. Soms gaat een aannemer met u mee en kunt u gebruik maken van zijn bedrijfspas.

Vraag offertes aan

Bent u benieuwd naar de exacte kosten van een aanbouw in uw situatie? Vul dan onderstaand formulier van MultiOfferte.nl in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes op maat!