Kosten huisstijl drukken - Wat kost een huisstijl drukken?

Bookmark and Share

De huisstijl van uw bedrijf is voor klanten en relaties vaak de eerste kennismaking met uw organisatie. Uw logo, de typografie en het kleurgebruik: het zijn slechts enkele factoren die samen de uitstraling van uw bedrijf bepalen. Als u eenmaal een huisstijl heeft laten ontwerpen, wilt u deze natuurlijk toepassen op al uw drukwerk. Maar hoe duur is het nu precies om een huisstijl te laten drukken?

De kosten van een huisstijl laten drukken

Waarschijnlijk wilt u uw huisstijl laten drukken op briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. U hoeft niet voor elk onderdeel een losse opdracht te plaatsen, want bij de meeste drukkers kunt u een compleet huisstijlpakket laten drukken. De kosten verschillen uiteraard per drukker en per grootte van het pakket, maar wij geven u graag twee voorbeelden om toch een idee van de kosten te krijgen:

  • Voor een pakket met 1000x briefpapier, 500x enveloppen en 200x visitekaartjes betaalt u ongeveer €300,- tot €400,- inclusief btw.
  • Voor een uitgebreider pakket met 2500x briefpapier, 2500x vervolgpapier, 2500x enveloppen en 500x visitekaartjes betaalt u ongeveer €600,- tot €700,- inclusief btw.


Een uitgebreid huisstijlpakket is voordeliger

Hoe groter de oplage is die u bestelt, hoe lager de prijs per eenheid komt te liggen. Als u in de toekomst veel gebruik verwacht te maken van briefpapier, enveloppen en visitekaartjes kan het dus voordeliger zijn om direct een uitgebreider pakket te bestellen.